Anti-age is booming! Maar hoe zit het nu precies? Werkt huidverzorging écht tegen het ouder worden? Is het zinvol om al op jonge leeftijd met anti-age producten te beginnen? Wat kun je nog meer doen om veroudering tegen te gaan? Op deze vragen ik je alle antwoorden

Laten we bij beginnen bij het begin; de jonge huid. Een jonge huid kan reageren op de verandering in de hormoonbalans, waardoor het verzorging nodig heeft. Denk hierbij aan dagelijkse reiniging en een hydraterend verzorgingsproduct. Naarmate we de 25 passeren begint ons lichaam al wat te veranderen en daardoor ook de huid. De eerste lijntjes verschijnen al rondom de ogen en de huid krijgt behoefte aan een huidverzorgingsproduct dat hydrateert en iets meer voeding biedt.

RIJPERE HUID

Vanaf het 40e levensjaar is er sprake van een rijpere huid. Tijd om een anti-age product te gaan inzetten om de celdeling te stimuleren en de huid meer voeding te gaan bieden. De lichaamsprocessen worden trager, zo herstel je bijvoorbeeld minder snel van een blessure dan toen je 20 was.Vervolgens komt er een bijzondere periode in het leven van een vrouw: de overgang! In de meeste gevallen stopt de menstruatie cyclus tussen het 50e en 60e levensjaar van de vrouw. In de overgang wordt de aanmaak van oestrogeen minder. Oestrogeen is een belangrijk vrouwelijk hormoon. Onder invloed van oestrogeen worden weefselhormonen aangemaakt die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid van de huid. Ook wordt deze zeer rijpe huid vaak gevoeliger en dunner en verdient ze een voedende maar zachte aanpak. Producten met rijke plantaardige oliën (zoals teunisbloemolie) zijn zeer geschikt omdat deze een bom zijn aan bijzondere onverzadigde vetzuren.

NATUURLIJKE HUIDVERZORGING

Voor alle huidtypen in alle leeftijden geldt dat 100% natuurlijke huidverzorging een belangrijk element is voor een stralende huid. Je kunt daarnaast niet vroeg genoeg beginnen met het dagelijks verzorgen van de huid en een bewust voedingspatroon en levensstijl. Een ander belangrijke reden om uitsluitend natuurlijke huidverzorgingsproducten te gebruiken is dat deze producten niet milieubelastend zijn en je draagt niet bij aan de zogenoemde Plastic Soup. Je verkleint dus je Eco-Footprint door het gebruik van natuurproducten.

VERMIJD STRESS

Stress is een grote boosdoener voor onze gezondheid. Daarnaast zorgt het voor een snellere veroudering van de huid. Om een jeugdige, stralende huid te behouden is het ook noodzakelijk om op alle andere vlakken stress te voorkomen. Het is zaak om zo goed mogelijk voor onszelf te zorgen en een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. De huid weerspiegelt onze gezondheid en hoe we ons voelen. Door in beweging te blijven en lekker te sporten, stimuleer je het bindweefsel dat voor de stevigheid van de huid zorgt. Als je lekker in je vel zit, dan straal je het uit en lijk je jaren jonger.

PAS JE VOEDING AAN

Voeding kan een grote bron van stress zijn voor het lichaam. Groente en fruit is, indien men niet biologisch kiest, bespoten met bestrijdingsmiddelen en heeft daardoor niet de gezonde eigenschappen die we wensen. Biologische groente en fruit heeft nog wel veel voedingswaarden en is rijk aan antioxidanten. Kies je voor een voedingsstijl die overwegend uit groente bestaat (500 gr p.d.p.p.) naast fruit, oergranen, noten, zaden, 2 liter gefilterd water en goede vetten bevat, dan kan dat bijdragen aan een optimaal gezond lichaam en huid. Groente en fruit zijn anti-oxidant bommen en bevatten veel vitamines en mineralen. Vezels, in onder andere groenten, zijn belangrijk voor een goede spijsvertering in de darmen. Gezonde oliën bevatten de onverzadigde vetzuren die cruciaal zijn voor gezonde (huid)cellen.

We kunnen het ouder worden en rimpels krijgen niet voorkomen maar we kunnen wel het proces enorm vertragen door een natuurlijk, ontspannen, gelukkig leven te leven.

Lieve groet,
Daan