Column Weleda Magazine: huid uit balans, paraffineverslaving, detox de huid! Resultaat: gezonde stralende huid.

In mijn column in de Welda Magazine voorjaar/zomer 2014 schrijf ik over de gevoelige huid, paraffine verslaving, detox van de huid, voeding en het effect op de huid en hoe krijg je je huid weer in balans en stralend!

Uit balans

Regelmatig ontvang ik mensen in mijn salon die de overstap willen maken naar cosmetica met 100% natuurlijke ingrediënten. Zo maakte ik onlangs kennis met Nelly. Ze was een tijdje geleden bewuster gaan eten en wilde nu ook graag gezonder gaan smeren. Tijdens onze eerste afspraak bleek al snel dat er meer aan de hand was. Haar gezichtshuid voelde al een hele tijd droog en schraal aan, en vertoonde soms rode vlekken of zelfs pukkeltjes. Haar huid was duidelijk het spoor bijster, ondanks de vele verschillende crèmes die ze al had uitgeprobeerd. ‘En dat terwijl ik nu zo goed op mijn voeding let. Ik begrijp er niets van!’ Of ik misschien raad wist?

Paraffineverslaving

Het verhaal van Nelly hoor ik erg vaak. Steeds meer mensen hebben een huid die droog en gevoelig aanvoelt, en dus uit balans is. Sommigen worden geboren met een gevoelige huid, maar doorgaans zijn factoren zoals stress, vervuiling en hormonale veranderingen de boosdoener. Bovendien reageert een steeds groter wordende groep mensen op synthetische stoffen in cosmeticaproducten. En dat is logisch als je ziet wat die stoffen met de huid doen. Zo legt bijvoorbeeld paraffine de huidstofwisseling volledig plat. Als gevolg daarvan droogt de huid helemaal uit, wat enkel opgelost wordt met een nieuwe laag crème die paraffine bevat.

Ook bij Nelly was de werking van de huid volledig verstoord al gevolg van de verschillende synthetische crèmes die ze had gebruikt. Wanneer de huid uit balans is, werkt de natuurlijke barrièrefunctie niet meer zoals het hoort. Als gevolg hiervan reageert ze steeds sterker op externe prikkels. Ze houdt minder vocht vast en voelt droog en schraal aan.

Detoxkuur

Gelukkig is dit geen onomkeerbaar proces. Tijdens de gezichtsbehandeling bespreek ik met Nelly wat ze de komende weken kan doen om haar huid opnieuw in balans te brengen. Eerst en vooral raad ik haar aan om een kritische blik te werpen in haar badkamerkastje en alle producten met synthetische toevoegingen achterwege te laten. Ik vraag haar om voortaan net zo selectief te zijn op het vlak van verzorgingsproducten als met haar voeding. Een goede vuistregel is immers dat je wat je op je gezicht en

lichaam smeert, ook zou moeten kunnen eten. Ik adviseer haar om de huid ’s ochtends te reinigen met Amandel Verzachtende Reinigingsmelk en vervolgens Amandel Verzachtende Gezichtscrème te gebruiken. Ook ’s avonds is de reiniging erg belangrijk, om daarna Amandel Verzachtende Gezichtsolie aan te brengen, zodat de huid gedurende de nacht extra verzorging krijgt. Ook geef ik haar het advies om voortaan te kiezen voor 100% natuurlijke make-up.

Wanneer we het over haar eetgewoonten hebben, blijkt dat Nelly weliswaar gezond en bewust eet, maar onvoldoende drinkt. 1,5 tot 2 liter vocht – bij voorkeur water – per dag zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden en de huid voldoende gehydrateerd wordt. Ook raad ik haar aan om gedurende deze periode een multivitaminen- en mineralencomplex te nemen.

Ten slotte geef ik Nelly nog een waarschuwing mee. Overstappen naar natuurlijke huidverzorging betekent dat je huid zich moet ontdoen van alle synthetische stoffen en afvalstoffen, denk maar aan een detoxkuur. Symptomen zoals droge huid, schrale plekken en eventueel onzuiverheden kunnen tijdelijk sterker worden. Dit betekent dat gifstoffen worden afgevoerd en de huidstofwisseling weer op gang komt. Een goed teken dus! Ik druk Nelly op het hart dat haar geduld binnen de 6 weken beloond zal worden.

WM LZ 20-21 Danielle

Stralende huid!

Na 5 weken stapt een stralende Nelly mijn salon binnen. Haar gezicht ziet er fris en gezond uit, een heel verschil met de eerste keer dat ik haar ontmoette. Omdat haar huid nu duidelijk in balans is, bekijken we samen of ze misschien kan overstappen naar een andere huidverzorgingslijn van Weleda. Aangezien de eerste lijntjes en rimpeltjes zich beginnen af te tekenen, raad ik haar Rosa Mosqueta Vitaliserende Gezichtsverzorging aan.

S.O.S. Amandel

Ik adviseer Nelly om Amandel Verzachtende Gezichtsverzorging wel te blijven gebruiken als S.O.S.- lijn. Wanneer de huid toch weer uit balans raakt, door stress bijvoorbeeld, of het zwaarder te verduren krijgt door de droge lucht in huis en de koude buiten, blijft dit dé probleemoplosser. En dat is waarom ik zelf zo’n fan ben van de Amandel-producten. Ze zorgen er elke keer opnieuw voor dat mijn klanten weer lekker in hun vel zitten. En daar doe ik het voor!

Stralende groet,

Danielle

www.studionatuurzuiver.nl

PS: Wil jij ook graag persoonlijk huidadvies en een aangepaste behandeling? Kijk op www.weleda.nl voor de Weleda Schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt.

1 Reactie op “Column Weleda Magazine: huid uit balans, paraffineverslaving, detox de huid! Resultaat: gezonde stralende huid.
  1. Suus schreef:

    De Weleda Amandel lijn is inderdaad een hele fijne lijn. Het is een van de weinige reinigers waar mijn huid echt tegen kan zonder rood of extreem droog te worden. Parafinne is alleen niet altijd slecht. Ik heb bij droog weer vaak last van exceem plekken op mijn armen en benen. En vaak ook op mijn handen. Geen enkele natuurlijke creme krijgt dit echt goed eronder. En ik heb dit echt maanden geprobeerd. Het enige wat dan echt helpt is vaseline of hormoonzalf. Maar als ik tussen die 2 moet kiezen, smeer ik toch liever vaseline. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*