OVER MIJ….

Mijn naam is Daan Ooteman en ik heb een missie. Mijn missie is om jou te helpen een 100% natuurlijke leefstijl te ontwikkelen voor een betere kwaliteit van leven.

In mijn praktijk heb ik de afgelopen jaren veel cliënten behandeld die kampen met huidproblemen of ‘niet lekker in hun vel zitten’, stressklachten, gewichtsproblemen of een burn-out en ik heb hen weer teruggebracht naar een gelukkig en gezond leven. Naast mijn praktijk geef ik trainingen aan schoonheidsspecialistes, winkelpersoneel en workshops en lezingen aan consumenten.

Persoonlijke geschiedenis

Sinds mijn babytijd was ik al meer ziek dan gezond. Op mijn 19e kreeg ik een dubbele eileiderontsteking waarvoor ik twee weken in het ziekenhuis lag aan een infuus met antibiotica. Ik herstelde hier niet van en bleef ernstig ziek, waar de artsen geen raad mee wisten. Na drie maanden testen en onderzoeken zeiden de artsen dat ik er maar mee moest leren leven, want ze konden niets vinden en dus niets meer voor mij doen. Ik lag toen drie maanden op bed en kon werkelijk niets! Mijn moeder ging met dit verhaal naar het reformhuis in ons dorp om te vragen of zij misschien iets wisten. Zij verwezen mij naar het Orthomoleculair Instituut in Den Haag.

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met de invloed van voeding op onze gezondheid. Het is dus aanvullend (complementair) op de reguliere geneeskunde.

In Den Haag kwam naar voren dat ik een ernstige vorm van Candidiasis had. Dit is een ziekte van de huid en slijmvliezen door infectie met een gist (schimmel): Candida Albicans. Ik kreeg een dieet voorgeschreven en voedingssupplementen en zo zette ik mijn eerste stappen in de wereld van een natuurlijk, biologisch en bewust voedingspatroon. Ik werd langzaam beter en ben sindsdien weer gezond en gelukkig. Ik veranderde definitief mijn voedingspatroon. Sindsdien gebruik ik geen koemelk, tarwe, suiker, E-stoffen of gist meer. Ik eet koolhydraatarm, houd de zuur-baseverhouding in evenwicht en gebruik uitsluitend biologische producten.

Misleid!

Toen ik in 2004 mijn diploma schoonheidsspecialiste haalde, wilde ik dus ook uitsluitend natuurlijke producten in mijn salon gebruiken. Daarom koos ik twee merken die “natuurlijk” waren, maar niets was minder waar! Ik koos merken die zich profileerden als natuurlijk. In 2008 kwam ik erachter dat zij gebruik maken van synthetische, onnatuurlijke hulpstoffen in hun producten. Ik voelde me misleid, stopte onmiddellijk met deze merken en koos voor onder andere Weleda en Ayurveda Lakshmi. Sindsdien lees ik altijd de etiketten op de producten zodat ik zeker weet dat ik uitsluitend natuurlijke ingrediënten op mijn huid en in mijn salon gebruik.

Mijn missie

Ik had mijn missie gevonden: ik wil iedereen helpen een 100% natuurlijke leefstijl te ontwikkelen. Daarvoor moet je weten wat er voor gevaarlijke stoffen in bijna alle huidverzorgingsproducten zitten, nog erger dan de E-stoffen in voeding. Huidverzorgingsproducten gaan namelijk niet via de lever zoals voeding en worden dus niet door de lever gezuiverd. Je huid is je grootste orgaan en binnen tien minuten zitten de meeste stoffen in je bloedbaan. Mijn motto: wat je smeert moet je ook kunnen eten!

Bedrijfsinformatie
Credits
Disclaimer
Privacyverklaring
Cookie-instellingen
KvK-nummer: 34289896
BTW-nummer: NL002081819B28
Bankrekening: NL 73 INGB0657124915

Contact

Studio Natuurzuiver
Velsen

Telefoon: +31653764783
Email: danielle@studionatuurzuiver.nl