Sporten = zweten … kan dit zonder nare geurtjes?

Sporten is zweten…..maar kan dit ook zonder nare zweetgeurtjes? Hoe zit het nu met deodorant, anti-transipirant en het aluminiumzout dat een aandeel heeft in borstkanker? Lees er alles over in deze blog!

Waar elk mens mee te maken krijgt vanaf de pubertijd is transpiratie en hoe je er dan voor kunt zorgen dat je niet onprettig naar zweet gaat ruiken wordt vanaf dan een hele zoektocht. Er is een enorme keuze aan producten te koop die je kunt gebruiken.

Zeker bij het sporten is zweten een feit, de één minder dan de ander maar elke sporter zweet. Dit heeft het lichaam nodig zodat het kan afkoelen. Soms kunnen mensen ook zweten als ze geen actieve lichaamsbeweging hebben. Denk aan nachtzweten (vaak hormonaal) maar ook als je zenuwachtig of angstig bent kun je spontaan een zweetaanval krijgen en/of klamme handen.

Middels zweten zuiveren we ook het lichaam, denk maar aan een dag sauna. Dan kunnen veel afvalstoffen extra goed het lichaam verlaten en daardoor is dit weldadig voor je gezondheid.

Soms ga je ondanks het gebruik van een deodorant tóch naar zweet ruiken. Wat kun je verder doen behalve deo’s rollen om geen last te hebben van de nadelen van zweten? Voeding heeft een grote invloed op de geur van transpiratie. Als je een verzuurd lichaam hebt doordat de zuur-base balans verstoord is dan zal je een zurige lichaamsgeur hebben. Zo zie je maar dat er ook veel processen van binnenuit van invloed zijn op het transpireren.

Wat kunnen we van buitenaf doen? Het is raadzaam een deodorant te gebruiken en geen anti-transpirant. Waarom? De laatste blokkeert het transpireren waardoor je geen natte oksels krijgt. Dat lijkt prettig maar het is onnatuurlijk om dit te doen en je lichaam kan dan niet afkoelen en er blijven afvalstoffen achter. De oksels zijn ook een belangrijke plek van het lymfestelsel. Dit draineert alle lichaamsvloeistoffen en is van grote invloed op een goede gezondheid.

Een deodorant neutraliseert geurtjes maar stopt het zweten niet. Zweet zelf is geurloos het zijn de bacteriën die in de okselharen en/of kleding komen en deze geven een nare geur. Raadzaam dus om je oksels te ontharen en dagelijks een schoon shirt te dragen.

Deodoranten worden ook wel genoemd in combinatie met borstkanker en dan met name door het gebruik van aluminiumzouten in het product. Nu zie je veel deo’s verschijnen waar op staat dat het aluminiumzout vrij is. Maar pas dan toch nog steeds op … de deo bevat dan vaak toch nog onnatuurlijke stoffen die je ook maar beter kunt vermijden. Denk aan parabenen ook dit onnatuurlijke conserveermiddel is aangetroffen in borstkanker weefsel!

Gebruik ’t liefst een 100% natuurlijke deodorant dan kan er geen gifstof je lichaam binnen komen en behoud je een goede gezondheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*