Moet 1,5 liter water per dag? Ook naast liters kruidenthee?

Regelmatig krijg ik de vraag of we naast het dagelijks drinken van veel kruidenthee e.d. ook nog 1,5 liter zuiver water moeten drinken? Het antwoord: JA!

Ja, per dag minimaal 1,5 liter gezuiverd/gefilterd kraanwater of bronwater uit glazen flessen is noodzakelijk voor het lichaam om alle lichaamsprocessen goed te kunnen uitvoeren. Ook al s je dus 2 liter kruidenthee per drinkt! Als je sport dan is het ook aan te raden nóg meer water te drinken. Maar té veel water is ook weer niet gezond want dat gaat ten koste van diverse mineralen en zouten die ons lichaam dan ‘wegspoelt’ door het vele water.

waterKruidenthee (bio) is gezond en ook lekker en veel mensen drinken dit liever dan gewoon water. Maar…de kruiden die in de thee zitten hebben een functie en vaak een ‘medicinale’ functie. Wij staan hier tegenwoordig niet meer zo bij stil maar de kruiden (gember, kardemom, kamille, kruidnagel, venkel, zoethout etc.) zijn eigenlijk natuurlijke medicijnen.

Kruiden hebben een prachtige werking op de spijsvertering en zijn daarom ook goed om te drinken echter wel in gedoseerde hoeveelheid. Het lichaam ‘moet’ wel iets met deze kruiden doen: verteren. Té veel stimulans voor de spijsverteringsorganen kan ook een negatieve werking hebben. Het drinken van 2 koppen groene thee per dag raad ik aan voor de anti-oxidatieve werking, als je daarnaast nog 4 andere soorten kruidenthee drinkt zit je al op ruim een liter thee. Dat is heel erg goed maar geeft dus wel ‘werk’ aan je lijf. De 1,5 liter zuiver water naast de thee is daarom een must.

Water dat gefilterd is (ontdaan van o.a. kalk, chloor en andere onprettige stoffen) of bronwater uit glazen flessen zijn voor het lichaam direct opneembaar. Ze hoeft hier niets meer mee te doen behalve benutten voor opname haar lichaamsprocessen.

Het is raadzaam water op kamertemperatuur te drinken. Als je koud water drinkt dan geeft dit ook weer een activiteit voor het lichaam als gevolg. Ze moet het dan weer opwarmen tot lichaamstemperatuur. Hoe minder ‘onnodige’ werkzaamheden het lichaam hoeft te doen hoe beter het is voor een voorspoedige spijsvertering en een goede gezondheid met een stralende huid!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*