Hoe verdwijnen vermoeide ogen, blauwe kringen, dikke ogen en wallen?

Vermoeide ogen… en dan met name de walletjes en grauwige ‘schaduw’ die dan onder je ogen tevoorschijn komt…. wat kan je daar beste tegen doen, behalve elke nacht minimaal 8 uur onafgebroken slapen? Het antwoord: een concealer doet wonderen! Ha, ha, dit is natuurlijk een grapje! Lees in deze blog alles over ‘oogzaken’ zodat je met stralende, twinkelende ogen de wereld in kan kijken.

De kwalen van het oog kent diverse oorzaken. We kunnen wel van buitenaf camoufleren en ondersteunen door oogdruppels en een oogcrème maar dé remedie is een lichaam dat in balans is.

IMG_3308De ogen en het gebied rond de ogen zijn de ‘vertalers’ van o.a. de lever, de blaas en de nieren. Vaak is er een disbalans in 1 van deze organen en kunnen gezwollen oogleden, dikke wallen, blauwe kringen en ook eczeem op de oogleden ontstaan.

Als je niet voldoende slaapt en/of te weinig rust neemt in de 24 uur die we per dag tot onze beschikking hebben is het logisch dat ons lichaam niet optimaal zijn werk kan doen. Dan kunnen sommige lichaamsprocessen uit balans raken en dat is dan terug te zien aan het gezicht, haar, huid en onze ogen.

Bij vermoeide ogen kun je een oogdruppel gebruiken van bijvoorbeeld Weleda of Heel. Deze zijn 100% natuurlijk en verlichten door de plantaardige ingrediënten de branderigheid of roodheid in het oog.

Voldoende rust inbouwen zorgt voor een goede gezondheid en een stralende huid en glanzende twinkelende ogen! Dat lijkt soms heel erg moeilijk als je een druk bestaan hebt met kinderen en/of een baan. Toch is het mogelijk …… al neem je 3 x 5 minuten per dag om met gesloten ogen te zitten en even ‘niets’ te doen en je lijf te voelen, in je buik te ademen en te ontspannen heeft dit al positieve invloed.

Qua producten raad ik een concealer aan (dr Hauschka, Lavera of Couleur Caramel), deze breng je onder de ogen aan en klop je zachtjes in. Dit is een camouflerend product die mooi samensmelt met de huid en een lichtweerkaatsend effect heeft. Dit kun je ook gebruiken op andere oneffenheden.

Een oogcrème is altijd aan te raden maar deze liever niet op de oogleden gebruiken, dit kan ook ‘dikke’ ogen veroorzaken. Klop een oogcrème zachtjes in de huid op de oogkasrand. Een gezichtscrème is niet geschikt om op de ogen te smeren, de textuur is vaak te ‘zwaar’ en de etherische oliën zorgen in veel gevallen voor irritatie van de ogen.

 

 

 

 

 

1 Reactie op “Hoe verdwijnen vermoeide ogen, blauwe kringen, dikke ogen en wallen?
  1. Marianne schreef:

    Daan, mijn dank is groot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*