De strijd tegen rimpels……wat te doen?

Wat is belangrijker in de strijd tegen rimpels: zorgen dat je huid goed gehydrateerd is met een natuurlijk product of smeren met anti-rimpelcremes? Een veel gestelde vraag en het antwoord: EN, EN, EN…..

De strijd tegen rimpels is er één van vele facetten! Dat we allemaal vroeg of laat rimpels krijgen en na de overgang ook te maken hebben met huidverslapping is een feit. Waar ik wel van overtuigd ben is dat we het verouderingproces kunnen vertragen door een gezonde leefstijl. Daarmee bedoel ik niet alleen een bewust voedingspatroon, 100% natuurlijke huidverzorging maar ook een leven dat in balans is.

Inspanning en ontspanning, drukte en rust en voldoende plezier en gezelligheid maken dat je stress-level laag is. Stress is een enorme verouderaar! Stress zorgt voor oxidatie in het lichaam en dat zorgt voor de nare vrije radicalen die de lichaamscellen kapot maken en ons daardoor ziek maken. Als we aan de binnenkant van ons lichaam ‘opbranden’ dan zien we dat ook zeker aan onze buitenkant: de huid.

IMG_2297Naast een leven in balans kunnen we wel met huidverzorging onze huid optimaal huiden. Voor elk huidtype en leeftijd is hydratatie heel belangrijk. Als je jong bent heb je vaak al een vochtarme huid en naarmate de leeftijd stijgt en de hormonen veranderen wordt de huid droger. Een hydraterend serum of créme kan dagelijks gebruikt worden onder bijvoorbeeld je anti-age product.

Zoals van mij bekend raad ik wel een 100% natuurlijk merk aan zodat je niet een geïrriteerde huid krijgt door de synthetische ingrediënten. Denk aan merken als Ayurveda Lakshmi, dr Hauschka, Weleda, Primavera, Earthline, Lavera en Lumineus.

Men vraagt ook wel is of het zin heeft om bijvoorbeeld al op je 30e met een anti-age product te gaan beginnen om zo de tijd ‘voor te zijn’. Dit is niet aan te raden omdat een jonge huid de activerende ingrediënten niet nodig heeft en de huid zo ‘over actief’ wordt en daardoor gevoelig en geïrriteerd gaat reageren.

Zo af en toe een goed huid- en productadvies krijgen bij een natuurlijk en holistisch schoonheidsspecialiste is zeker aan te raden, dan krijg je een persoonlijk advies en gebruik je huidverzorgingsproducten die je huid écht nodig heeft.

Ter inspiratie de volgende motto’s:

“Wat je smeert moet je ook kunnen eten”  en “Anti-stress = Anti-Oxidant = Anti-Age”.

Een regelmatig bezoek aan de holistisch schoonheidsspecialiste is ook een goede boost voor de huid. Door de gezichtsmassage geef je de huid een oppepper zodat de huidstofwisseling weer op ‘scherp’ staat. Mocht je een afspraak willen maken voor een Ayurveda Lakshmi of een Weleda Wellness behandeling dan zie ik je telefoontje of mail graag tegemoet. 06-53764783 of danielle@studionatuurzuiver.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*