Column Healthy: Psoriasis, wat nu?

Vorig jaar december heb ik voor de tweede keer in mijn leven te maken gekregen met de huidaandoening psoriasis. Inmiddels ziet het er na 22 lichtbehandelingen allemaal weer beter uit, maar ik ben behoorlijk huiverig wat betreft het gebruik van douchegel, crème en bodylotion. Mijn vraag is: zou het gebruik van Weleda verzorgingsdouche (en/of andere verzorgingsproducten van Weleda) een gunstige invloed kunnen hebben op het behoud van een gezonde huid?

Irma Hammer, Borne

 

Beste Irma,

Wat fijn dat uw huid er na de lichtbehandelingen weer beter uitziet. En ja, het gebruik van 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten zoals die van Weleda hebben een gunstige invloed op de gezondheid van de huid. Wat je smeert moet je immers ook kunnen eten!

Voor iedereen is het eigenlijk beter om de synthetische stoffen in douchegel, bodylotion en crème te vermijden. Deze stoffen prikkelen de huid onnodig waardoor veel mensen te maken krijgen met een gevoelige huid maar ook een droge huid ligt voor een groot deel aan het gebruik van onnatuurlijke stoffen en minerale oliën. Huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea en psoriasis zijn een gevolg van een disbalans in het lichaam.

Meestal begint het probleem in de spijsvertering. Bijvoorbeeld door een verkeerd eetpatroon, stress, medicijngebruik en ook een algemene ongezonde leefstijl. Gezond van binnen is ook gezond van buiten! U schrijft dat de lichttherapie een goed resultaat heeft gegeven. Mocht de psoriassis niet volledig genezen dan raad ik u aan naar een orthomoleculair therapeut te gaan. Zij kijken waar de disbalans in de spijsvertering zit en door de juiste voeding en eventueel supplementen werken zij naar genezing toe. Mijn ervaring is dat er binnen korte tijd een goed resultaat te boeken is.

Als uw huid nog erg rood, vurig en geïrriteerd is, dan is het raadzaam om zo min mogelijk te douchen. En als u doucht, dan zo kort mogelijk en met gebruik van lauw water. Een bad raad ik af, omdat dit de huid verweekt en het te veel extra warmte aan de huid geeft.

Healthy 59 picture psoriassis vraagDe calendula babylijn en de witte malva babylijn van Weleda zouden de huid de verlichting kunnen geven die nodig is. Calendula is wondhelend, verkoelend en ‘repareert’.

Witte malva (voor de extreem gevoelige huid) omhult de huid met rust en hydratatie. De haar- en bodyshampoo of het calendula crèmebad (laat een olielaagje achter op de huid) zijn mooie producten voor onder de douche. De bodymilk is vermindert jeuk en is verzorgend voor na het douchen. Als gezichtsverzorging raad ik de verzachtende amandel producten aan. Zodra de huid weer in balans is kunt u overstappen naar de hydraterende iris-, vitaliserende rosa mosqueta- óf de verstevigende granaatappellijn.

Alle producten zijn verzorgend en uitermate zacht voor de huid en 100% natuurlijk!

Mocht u meer huid- en productadvies wensen, dan kunt u mij contacteren via: www.studionatuurzuiver.nl

 

Succes!

Daniëlle Ooteman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*